




Przemysław Szwak to wielokrotny laureat prestiżowych konkursów kulinarnych, ceniony za swoje autorskie podejście do kuchni polskiej oraz wyjątkową precyzję w komponowaniu smaków.
Jego talent był wielokrotnie nagradzany zarówno przez jury branżowe, jak i środowiska gastronomiczne, co potwierdza jego pozycję wśród czołowych szefów kuchni w kraju.
Menu
Przystawki
SAŁATKA CEZAR (KURCZAK LUB KREWETKI 6 SZT) (VEGE)
grillowana sałata rzymska, pomidorki koktajlowe, grzanki, sos cezar, ser dojrzewający
44 / 48
PIECZONY ZIEMNIAK Z BIGOSEM WROCŁAWSKIM
kapusta modra, owoce, majonez ziołowy, oliwa
32
TATAR WOŁOWY
pikle, szalotka, żółtko, majonez truflowy, masło smakowe, pieczywo
52
Dla dzieci
NALEŚNIKI Z SEREM
owoce, kruszonka
25
KLUSKI ŚLĄSKIE
sos pieczeniowy, surówka
25
NUGGETSY
frytki, surówka, ketchup
25
ROSÓŁ
lane kluski, marchewka
25
Zupy
ROSÓŁ Z PIECZONEJ KURY
kluski lane, marchewka, natka pietruszki
28
KREM BOROWIKOWI Z TRUFLAMI
kluski lane lub grzanki, warzywa, świeże zioła
32
Na słodko
CIASTO DNIA
25
GRUSZKA
mus czekoladowy, świeże owoce, kruszonka
25
TIRAMISU
świeże owoce
28
Dania główne
GNOCCHI Z SOSEM DYNIOWYM
warzywa karmelizowane, ser dojrzewający bez laktozy, pikle, mikro zioła
42
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ ROSSINI
foie gras, grzanka, demi glace z truflami, puree z pietruszki, podwędzane ziemniaki z ziołami, dziki brokuł
170
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
podwędzane ziemniaki z ziołami, puree z pietruszki, sos demi glace dziki brokuł
119
POLIK WOŁOWY
kremowe ziemniaki puree, karmelizowane warzywa, kruszonka ziołowa, chips z topinamburu, sos z czerwonego wina z trawa żubrową
72
KOTLET SCHABOWY Z KOŚCIĄ
kremowe ziemniaki z koperkiem, kapusta zasmażana, sos pieczeniowy
64
PIEROGI Z DZICZYZNĄ
sos borowikowy, żurawina, chips warzywny, oliwa ziołowa
58
KURCZAK SUPREME
puree z pietruszki, gnocchi w sosie dyniowym, karmelizowane warzywa z syropem klonowym, pikle, demi gla
59
KACZKA PIECZONA POŁÓWKA
bigos wrocławski-kapusta modra zapiekana w jabłku, kluski, puree z moreli, sos z majerankiem
89