Close
  • Rezerwacje
  • O nas
  • Sala konferencyjna
  • Restauracja Modra
  • Kontakt
Zarezerwuj
  • Rezerwacje
  • O nas
  • Sala konferencyjna
  • Restauracja Modra
  • Kontakt

Zapraszamy do MODRA Restauracja

Zarezerwuj
  • Rezerwacje
  • O nas
  • Sala konferencyjna
  • Restauracja Modra
  • Kontakt

Zapraszamy do MODRA Restauracja

Tradycja smaku w nowoczesnym wydaniu.
Za kulinarną wizję MODRA odpowiada szef kuchni Przemysław Szwak – doświadczony mistrz rzemiosła, który od lat zgłębia tradycje polskiej kuchni, nadając im nowoczesną formę.
Jego autorskie podejście łączy szacunek do lokalnych składników z precyzją techniki i wyczuciem smaku.
To właśnie pod jego kierunkiem każde danie staje się opowieścią – o miejscu, sezonie i emocji, którą chcemy przekazać gościom.
Sprawdź restauracje
przemysław_szwak_szef_kuchni_2
Przemysław Szwak - Szef kuchni

Wielokrotny laureat konkursów kulinarnych

Przemysław Szwak to wielokrotny laureat prestiżowych konkursów kulinarnych, ceniony za swoje autorskie podejście do kuchni polskiej oraz wyjątkową precyzję w komponowaniu smaków.
Jego talent był wielokrotnie nagradzany zarówno przez jury branżowe, jak i środowiska gastronomiczne, co potwierdza jego pozycję wśród czołowych szefów kuchni w kraju.

Menu

Przystawki

SAŁATKA CEZAR (KURCZAK LUB KREWETKI 6 SZT) (VEGE)

grillowana sałata rzymska, pomidorki koktajlowe, grzanki, sos cezar, ser dojrzewający

44 / 48

PIECZONY ZIEMNIAK Z BIGOSEM WROCŁAWSKIM

kapusta modra, owoce, majonez ziołowy, oliwa

32

TATAR WOŁOWY

pikle, szalotka, żółtko, majonez truflowy, masło smakowe, pieczywo

52

Dla dzieci

NALEŚNIKI Z SEREM

owoce, kruszonka

25

KLUSKI ŚLĄSKIE

sos pieczeniowy, surówka

25

NUGGETSY

frytki, surówka, ketchup

25

ROSÓŁ

lane kluski, marchewka

25

Zupy

ROSÓŁ Z PIECZONEJ KURY

kluski lane, marchewka, natka pietruszki

28

KREM BOROWIKOWI Z TRUFLAMI

kluski lane lub grzanki, warzywa, świeże zioła

32

Na słodko

CIASTO DNIA

25

GRUSZKA

mus czekoladowy, świeże owoce, kruszonka

25

TIRAMISU

świeże owoce

28

Dania główne

GNOCCHI Z SOSEM DYNIOWYM

warzywa karmelizowane, ser dojrzewający bez laktozy, pikle, mikro zioła

42

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ ROSSINI

foie gras, grzanka, demi glace z truflami, puree z pietruszki, podwędzane ziemniaki z ziołami, dziki brokuł

170

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

podwędzane ziemniaki z ziołami, puree z pietruszki, sos demi glace dziki brokuł

119

POLIK WOŁOWY

kremowe ziemniaki puree, karmelizowane warzywa, kruszonka ziołowa, chips z topinamburu, sos z czerwonego wina z trawa żubrową

72

KOTLET SCHABOWY Z KOŚCIĄ

kremowe ziemniaki z koperkiem, kapusta zasmażana, sos pieczeniowy

64

PIEROGI Z DZICZYZNĄ

sos borowikowy, żurawina, chips warzywny, oliwa ziołowa

58

KURCZAK SUPREME

puree z pietruszki, gnocchi w sosie dyniowym, karmelizowane warzywa z syropem klonowym, pikle, demi gla

59

KACZKA PIECZONA POŁÓWKA

bigos wrocławski-kapusta modra zapiekana w jabłku, kluski, puree z moreli, sos z majerankiem

89


  • Adres

    K52 Hotel
    ul. Bolesława Krzywoustego 52
    51-165 Wrocław

  • Rezerwacje

    biuro@k52.pl

    +48 880 009 006

    Polityka Prywatności

  • Partnerzy

  • Home
  • O nas
  • Sala Konferencyjna
  • Modra Restauracja
© Copyright K52 Hotel